Muzikale ondersteuning

TOETSENIST:

Geeske-1 16-11-14
Geeske Buma

De muzikale begeleiding is in handen van toetsenist Geeske Buma.
Op 7 jarige leeftijd kreeg Geeske de eerste orgellessen. Eerst was dat privéles en de eerste examens waren in Zwolle.
Na 4 jaar kwam de muziekschool in Koudum en ging ze op pianoles waar ze, na nog zes jaar les, de laatste examens op de muziekschool deed.
Op latere leeftijd volgde Geeske nog privé kerkorgellessen.
Haar vader dirigeerde verschillende koren en dus heeft ze de muzikaliteit niet van een vreemde.

Vanaf 1970 was ze al vaste organist van de Gereformeerde kerk en vanaf 1979 draaide ze ook volop mee bij de Nederlands Hervormde kerk. Vaak had ze ook nog leerlingen onder haar hoede en was dan hun persoonlijke coach.

Toen men in 1987 Geeske vroeg om Majim te begeleiden, was dat voor haar een hele uitdaging. Het was de eerste jaren de tijd van de keyboards, klanken en ritmes; keuze genoeg voor begeleiding dus. Toch speelde Geeske het meest piano, vaak met een fluitiste erbij. Ook nu neemt de piano een belangrijke plaats in bij Majim.

Geeske 16-11-14Later is daar geluidsversterking bij gekomen. Vanaf de uitvoering van de eerste themaviering ‘Ljocht’ (in 2003) is er geregeld versterking van een aantal gastmuzikanten op gitaar, bas en drums.

Geeske vindt het vooral geweldig om te spelen bij de themavieringen en bij een gastoptreden met een muziekvereniging, omdat er zoveel verschillende muziekstijlen in zitten en ze dan mag samenwerken met anderen.
Ook het samenwerken met de dirigent Jannie Kamer gaat erg soepel. Voor de koorleden komt het wel eens over alsof Geeske Jannie’s gedachten kan lezen, want zonder dat er woorden worden gesproken doet Geeske precies wat Jannie wil.

In 2011 ontving Geeske haar Koninklijke onderscheiding. Vermelding hiervan staat zelfs op de site http://www.grootsneek.nl/21143/21143/ zoals hier onder vermeld.

Geeske Lintje

GELUID- EN LICHTTECHNICUS:

Benny-2 16-11-14
Benny Nagelhout

Benny ging op verzoek van zijn vrouw en koorlid eens naar een optreden van Majim. Op de vraag wat hij vond van het optreden antwoordde hij: “Er werd mooi gezongen, maar het geluid is in mijn ogen niet goed genoeg”. Dat antwoord leverde hem het verzoek op om te proberen het beter te doen.

Benny-3 16-11-14

 

Na een behoorlijke ‘inwerkperiode’ waarin andere en zelfs nieuwe apparatuur werd aangeschaft, groeide door de jaren heen steeds meer het vertrouwen tussen de dirigente, muzikale begeleider en Benny. De optredens van de minimusical ‘David en Goliath’en de gastoptredens met verschillende muziekverenigingen, waarbij voor het eerst groots werd uitgepakt met licht en geluid, smaakten voor Benny naar meer en waren aanleiding om hierin verder te gaan. Ook met de broers Eric en Alex Schilstra, die ons vaak hebben geassisteerd met het licht, heeft Benny veel ervaring op gedaan.

GASTMUZIKANTEN:

                                        Combo 16-11-14                    19 Majim_5_10_14

Rene-1 16-11-14

René Spijkerman
is al min of meer een vaste gastmuzikant bij themavieringen en speciale optredens. Hij is de drummer van het groepje muzikanten. René is daarnaast goed met geluidapparatuur, omdat hij al van jongs af aan met muziek bezig is. Hij heeft ook in diverse bands gespeeld en is in Koudum geen onbekende op dat gebied. Hij speelt behalve drums ook graag bas en gitaar. Op dit moment speelt René drums in de band ‘Happy Hour’, de coverband ‘Spiker’ en in de bluesband ‘Bits and blue’.

 

Fred-2 16-11-14

 

Fred van der Bos
is de basgitarist en vormt samen met René het groepje vaste gastmuzikanten. Ook Fred is van jongs af aan al bezig met muziek en heeft in verschillende bands gespeeld. Eerst speelde hij op gitaar en later op bas. Op dit moment speelt Fred op bas in de band Happy Hour, en in de bluesband ‘Bits and blue’.