Wat hebben we gedaan?


29 april 2018

Op zondagmiddag 29 april heeft Majim meegewerkt aan de eerste van een  zestal muzikale optredens op het houten muziekpodium Centrium in het centrum van Koudum.  Deze optredens vinden iedere laatste zondag van de maand plaats gedurende de zomermaanden.
Tenminste……… het was de bedoeling om daar samen met de koren All Round uit Bolsward en Local Vocal uit Sneek, beide o.l.v.  Jannie Brandsma een minikorenfestival te presenteren.
Van wege de slechte weersvoorspellingen is er uitgeweken naar zaal Unieck van Durk en Corrie Stoker. En dat was een goede beslissing. Er kwamen zo’n 100 mensen langs om te luisteren en te genieten. Daarnaast werd er hier en daar volop mee geklapt en gezongen met de goed in het gehoor liggende popnummers van alle drie de koren,

 

Majim zong:
Come with me my love
Molweni
Lena’s sang
May it be
With a little help from my friends
Avond (Video)
Love is all
Crazy little thing called love

 

Met alle drie de koren samen én het publiek werd het concert besloten met het bekende lied van Ramses Shaffy: “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”

Bekijk ook “filmisch verslag” op de facebook pagina van het Centrium Koudum.

11 februari 2018

Op zondag 11 februari heeft Majim meegedaan aan Heel Koudum zingt.
Samen met alle koren van Koudum gaf fanfare Nij Libben een concert met als thema “Valentijn”.
De verschillende zanggroepen en fanfare Nij Libben lieten het publiek zonder pauze muzikaal genieten en meezingen rond het thema “Valentijn”.
Na het kinderkoor KOKIKO, het  Zuidwesthoek Mannenkoor, dubbelkwartet IROP en christelijk gemengd koor Vox Humana was Sjonggroep Majim aan de beurt.

Net als alle andere zanggroepen deed ook Majim één van haar liederen samen met Nij Libben, nl. “De bugel van Looft den Heer” van Rients Gratema (Simmer 2000).
Daarna volgden:

 • “Love is all” van Roger Glover, waarbij de solo in het tussenspel werd gespeeld door alt-saxofonist Ulfert de Jong van Nij Libben (zie foto)
 • “Avond” van Boudewijn de Groot
 • “Crazy little thing called love” van Queen, waarbij Douwe de rol van Freddy Mercury vertolkte in een leren jasje met gitaar
  Video van Crazy little thing called love

 

 

We werden begeleid met muziek van ons eigen combo, bestaande uit Fred van der Bos, René Spijkerman en Geeske Buma. Ook Douwe Kuipers speelde twee nummers mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als finale van de middag werd de Elvis Presley selection gezongen door Vox Humana en Majim met begeleiding van het korps. Ook vanuit de zaal werd er  goed meegedaan.
Het was een fijne middag voor alle leeftijden waarop volop geluisterd en gezongen is
Voor herhaling vatbaar!

24 Januari 2018

Op zaterdag 24 januari heeft Majim een studiedag  beleefd in dorpshuis It Swaaigat in It Heidenskip. De catering was in handen van dhr Haanstra en die was dik voor elkaar!
’s Ochtends werd er hard gestudeerd op een drietal muziekstukken die op 11 februari ten gehore zullen worden gebracht in  De Klink om 15:00 uur bij ‘Heel Koudum Zingt’.

 

De korte

achtergrondstukje die door het koor gezongen worden bij de solo van Douwe in  ‘Crazy little thing called love’,  hebben we geprobeerd nu foutloos en op het goede moment te zingen in dit lied.
Zo nu en dan nam Jannie een zangstem onder handen. Vooral de tenoren die vóór het koor de rest van het koor toezongen, was enerverend om te zien, omdat ze niet alleen zongen maar het niet konden laten om stil te blijven staan tijdens het zingen!

Ook werd er geprobeerd om zo veel mogelijk uit het hoofd te zingen , waardoor we beter naar elkaar luisteren en de inzetten beter te gelijk vallen.

‘s Middags werd er onder leiding van Jelly een spel gedaan waarbij er van stoel naar stoel gerend moest worden, wat voor nogal wat hilariteit zorgde……………Daarna kon er weer geconcentreerd gestudeerd worden op de overige twee muziekstukken voor 11 februari.
In de loop van de middag kwam ook het combo er  nog bij, waardoor we een beter gevoel kregen over hoe alles totaal moet gaan klinken.

Nog 2 repetities te gaan en dan moeten we er klaar voor zijn.
JIJ KOMT TOCH OOK OP ZONDAG 11 FEBRUARI?!

24 december 2017

Op kerstavond zondag 24 december mochten we zingen in de kerstavonddienst van het Antoniusziekenhuis in Sneek.

We zongen in de hal van het ziekenhuis en tijdens de dienst liepen de bezoekers van patiënten gewoon in en uit.
Er was er een live videoverbinding met de patiënten, zodat die op hun kamer de dienst konden volgen. De geestelijk verzorger, die voorging in de dienst, vroeg de mensen om niet te gaan staan bij de zegen en de slotzang, zodat de patiënten niet  nog eens extra met hun ziek geconfronteerd hoefden te worden; een mooie gedachte.
Het was fijn en bijzonder om deze kerstavonddienst mee te mogen verzorgen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Korte impressie te beluisteren: Ziekenhuis Sneek

 

29 november 2017

Tijdens onze koorrepetitie van 29 november werden
Hans Westendorp en Anneke van der Valk
in de spotlights gezet vanwege hun 25 jarig jubileum.

Hans en Anneke: van harte gefeliciteerd met dit jubileum!!

                 

Ze werden verrast met een aandenken in de vorm van een prachtige waterdruppel, gemaakt door ons ex-koorlid Irene Ketelaar met hulp van koorleden Jentsje Fekkes en Maike Abma.
Majim betekent “levend water”. De waterdruppel symboliseert deze betekenis.

15 oktober 2017

Op zondagmiddag 15 oktober werkten we mee aan een benefietconcert voor ‘The home of Hope and Dreams’  in Uganda. Aan dit concert deden ook het Zuidwesthoekmannenkoor en Kokiko (kinderkoor) mee. Verder verzorgden organist Feike Dijkstra en trompetiste Hilda Koopmans de muziek tussen de koorzang in.  Als start van het concert begeleiden Feike en Hilda de samenzang op de melodie ‘Land of hope and glory’ met een speciaal voor de gelegenheid aangepaste tekst:

Kindje in Uganda, zo kwetsbaar en zo alleen
Hoe moet jij nu leven, niemand om je heen.
Wie heeft oog voor jou daar, wie ziet naar jou om,
Wie wil voor jou zorgen, wie zegt tegen jou KOM ( 2x )
‘Home of hope and dreams’ in Uganda gebouwd
Kind’ren mogen komen, veilig en vertrouwd
Onderdak en eten, scholing en geen pijn
Kind’ren zullen voelen dat ze welkom zijn (2x)

Het was prachtig zonnig najaarsweer, maar toch kwamen er genoeg mensen naar de Martinikerk om vrijwel alle banken te bezetten.

(Zie meer foto’s http://www.majim.nl/terugblik/fotos/)

 

 

 

Op de voorste rij zat Gini Pullen met drie van haar Ugandese kinderen: Sarah, Aaron en Eric. Eric viel op haar schoot in slaap en Sarah deed de liedjes

van het kinderkoor volop mee. De opbrengst van het concert, € 1192,=  ging in zijn geheel naar het kindertehuis in Uganda!!

Voor meer informatie over dit kindertehuis kun je kijken op: www.homeofhopeanddreams.org

 

17 september 2017

Op zondagavond 17 september werkten we mee aan de afsluitende kerkdienst van de Stichting Feestweek Koudum. Deze dienst werd door de gezamenlijke kerken van Koudum voorbereid en vond plaats in De Klink.

16 juni 2017

Op vrijdagavond  16 juni was het zover: we mochten ons laten horen op het Galaconcert  in Theater Sneek

 

Omdat we de winnaar geworden waren op het korenfestival van 22 april jl. in Workum, mochten we samen met de winnaars van het korpsenfestival, het jeugdkorpsenfestival en het solistenconcours als prijs een optreden verzorgen.

Deze festivals  en het Galaconcert werden georganiseerd door:
Federatie van muziek- en zangverenigingen uit de gemeente Súdwest Fryslân.

We zongen de volgende liederen:

 • Molweni
 • Zeilen op de wind met solo van Jentsje,
  te zien op het volgende filmpje: Zeilen op de Wind
 • The Rose:                    met solo’s van Greetje, Roelofje en Geeske
 • Fields of Gold:             met solo’s van Corrie en Douwe
 • De Zee                        (De Zee)
 • Adiemus
 • I’ve got the Music in me  (I’ve got the Music in me)

Femuza heeft foto’s  van dit Galaconcert geplaatst die zijn te bekijken via de volgende link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1618420324857027.1073741845.373770502655355&type=1&l=8e0a10ed30

 

We hebben genoten met zijn allen van:

 • een swingend jeugdkorps: Koperkabaal uit Blauwhuis.
 • een fantastische soliste: Femke Galama op altsaxofoon wist de zaal volledig in vervoering te brengen; het was doodstil toen ze speelde!
 • een zeer knap uitgevoerd programma van fanfare Eendracht Maakt Macht uit Oudega (SWF)

Zingen in Theater Sneek Is een hele ervaring:

wat een ruimte op zo’n podium

wat een goede geluidsweergave

wat een enthousiast publiek

wat een mooie avond hebben we gehad 

 

 

 

22 april 2017

Op zaterdagavond  22 april was het zover: we deden mee
aan het korenfestival van de Federatie van muziek- en zangverenigingen uit de gemeente Súdwest Fryslân.
En laten we maar met de uitslag beginnen:
we zijn de winnaar geworden!

Johannes vond het als kersverse voorzitter geen probleem om de prijs namens Sjonggroep Majim in ontvangst te nemen: hij straalde van oor tot oor net als alle Majim’ers!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zongen de volgende liederen:

 • Fields of Gold: met solo’s van Corrie en Douwe

 Aan deze prijs zit een vervolg: we mogen deelnemen aan het Galaconcert van Femuza op vrijdag 16 juni in Theater Sneek!!!

Femuza heeft een nieuwsbericht  en ook foto’s geplaatst die zijn te bekijken via de volgende link:
http://www.femuza.nl/nieuws/9-featured-article-home/28-sjonggroep-majim-koudum-winnaar-korenfestival-femuza

16 april 2017

Op 1e Paasdag 16 april zongen we in de Anna Tsjerke van Winsum bij de paasdienst van deze zondag om 9.30 uur.
We werden hartelijk ontvangen en mochten van de geluidsapparatuur van deze kerk gebruik maken. Dat scheelde onze geluidsman Benny behoorlijk in de opbouwtijd die hij anders altijd weer met veel inzet voor onze optredens verricht!

 

 

Voor vervoer ernaartoe spreken we altijd af bij het ‘Centrium’ op het Frieslandplein. Zo zaten we op deze vroege paaszondagmorgen om 7:45 uur op elkaar te wachten in het koude ochtendzonnetje…

We zongen 9 liederen waarbij door de gemeente met 4 liederen volop werd meegezongen:
Als alles duister is                            (met gemeente)
Mighty Spirit
Dit is een morgen                           (met gemeente)
Worthy is the Lamb
Alleluia Jesus is Risen
Christ the Lord is Risen Today       met solo’s van Jentsje en Corrie
Love shine a light                            (met gemeente) met solo’s van Henderika en Jelly
Juicht, want Jezus is Heer             (met gemeente)

Het zingen ging goed en de mensen vonden het mooi. Daar doen we het voor!

10 februari 2017

Op vrijdagavond 10 februari hebben we opgetreden in dorpshuis De Klink. Samen met 4 muzikanten, geheten: “De bende van Beuving” (gitarist, bas/cello, drum, accordeon)  traden we op in de
muziekvoorstelling
‘Klap van de korenmolen’
van cabaretier Ernest Beuving.

Ernest  Beuving  bezorgde het publiek en ook onszelf een lachwekkende avond.
Zoiets hadden we nog nooit eerder gedaan, maar de “Oe’s & Ah’s”  die we als achtergrond mochten zingen vulden zijn liederen mooi aan. Ernest bracht de door hem meest zelfgeschreven mooie teksten met veel gevoel over.

Greetje was “uitgeloot” om in duet met Ernest het lied “100 years” te zingen en dat ging haar goed af. Ook werd er ruimte in het programma gemaakt om 2 liederen uit ons eigen repertoire te zingen. We zongen:

 • ‘Take these wings’ met begeleiding van Geeske (piano) en Theunia (dwarsfluit)  én
 • ‘Listen to the Music’ met begeleiding van Geeske(piano), Douwe (gitaar) en de band (basgitaar, gitaar, drum en accordeon) De solo werd door Hannie en Douwe gezongen en ze kregen de zaal goed mee; het publiek klapte mee bij het refrein!

Met dank aan een enthousiaste bezoeker bij het optreden kunnen jullie een aantal van de liederen die we hebben gezongen, terug zien en horen via onderstaande links naar YouTube:

Passant                         100 Years                     Oh God

Elle Est d’Ailleurs          Is er een land                Take these wings

25 december 2016

Op zondag 25 december, 1e kerstdag, hebben we gezongen in ons eigen dorp Koudum, in de Martinikerk.

Bij het inzingen werd er nog heel wat gehoest en moesten de stemmen nog behoorlijk ‘opgewarmd’ worden. Maar tijdens de dienst was het alsof we vleugels kregen. Vooral de solo van Hannie Winia met extra begeleiding  op dwarsfluit van Theunia Stilma was ‘engelachtig’.

Twee liederen zongen we a capella:

 

 • Infant holy, Infant lowly
 • Were you there on that Christmas Night

en verder ook nog:

 • Alleluia come adore Him, waarbij Hannie de solo zong
 • How many Kings
 • Who is this tiny King
 • Walking in the air, waarbij het beeldverhaal van ‘The snowman’ op de beamer werd afgespeeld.

Het was een sfeervolle kerstdienst in een volle kerk.
Kortom een fijn optreden!

 

18 december 2016

Op zondagmiddag 18 december verzorgden we een gastoptreden bij het kerstconcert van fanfare ‘Eensgezindheid’ o.l.v. Jeanette Valkema in de St. Petruskerk van Tjerkwerd.  Met passen en meten namen we onder en rond de preekstoel plaats.  De kerk was prachtig versierd in kerstsfeer en onze geluidstechnicus had een primeur: gezeten tussen het publiek stuurde hij met een tablet het mengpaneel aan!

Het programma bestond uit:

 • samenzang onder begeleiding van ‘Eensgezindheid’,
 • kerstmuziek gespeeld door Eensgezindheid waarbij ook veel gesoleerd werd,
 • een kerstverhaal over de kleine trommeljongen
 • gezongen kerstmuziek van Majim, namelijk:
  • Divnaja Novyna
  • Infant holy, Infant lowly
  • Do you hear what I hear
  • Were you there on that Christmas Night
  • Alleluia come adore Him, waarbij Hannie de solo zong
  • How many Kings
  • Who is this tiny King
  • Ev’ry valley / For unto us
 • En er werd gezamenlijk kerstmuziek ten gehore gebracht:
 • Walking in the air
 • When Jesus was born, met een solo van Jentsje

De kerk was goed gevuld en het zong er fijn.
Na afloop was er voor iedereen ‘poeiermolke’ of glühwein.
We kunnen terugkijken op een goed geslaagd kerstconcert.
En voor wie meer wil lezen over dit kerstconcert staat er ook een verslag met foto’s op de website van fanfare Eensgezindheid: http://www.fanfare-eensgezindheid.nl/

22 oktober 2016

Van Rossum

Op zaterdag 22 oktober deed Majim mee in de St.Gertrudiskerk in Workum aan een concert van de Stichting Havaros50.  Deze stichting

organiseert een reeks van 14 concerten in Friesland speciaal ter ere van het jubileum van Hans van Rossum. Hans van Rossum zit dit jaar als musicus al 50 jaar in het vak. Van de ruim 600 composities die hij heeft geschreven, wordt een gedeelte uitgevoerd door koren, korpsen, koperensembles en solisten.

h-van-rossum-2

De akoestiek in de St.Gertrudiskerk is enorm en dat maakte het moeilijk om goed bij elkaar te blijven in tempo.
We zongen de volgende liederen:

 • De rijke jongeling                            Hans van Rossum
  De verwerping van Nazareth      Hans van Rossum
  De zee                                              Trijntje Oosterhuis
  I’ve got the Music in me               Kiki Dee
 • Jesus calls you                                Hans van Rossum
  You never let go                             Matt Redman
  Adiemus                                           Karl Jenkins
  Lord I wanna be a Christian         Hans van Rossum

h-van-rossum-1

Vooral  bij het à capella gezongen lied Adiemus  galmde de laatste toon nog prachtig na door de enorme akoestiek van de kerk!
Voor meer foto’s  en een recensie van dit concert kun je kijken op:

https://www.facebook.com/jubileumHansvanRossum/

Mei en juni 2016

Er is in mei druk gerepeteerd door ongeveer de helft van alle koorleden voor het Bosk & Loftspul  ‘Reboelje yn Gaasterlân’  van toneelverening Snypsnaren uit Oudemirdum.

IMG-20160602-WA0000

Met hulp van een aantal koorleden van Eigenwize uit Nijemirdum  mochten ze daar een viertal liederen zingen en tegelijk figureren. Het viel nog niet mee om 2 dingen tegelijk te doen: zingen en bewegen…….
De uitvoeringen waren op 26, 27 en 28 mei en op 1, 2, 3 en 4 juni en waren een

 

groot succes!!

 

 

25 mei 2016

Op  woensdag 25 mei was onze laatste koorrepetitie van het seizoen 2015 -2016.
Iedereen werd door voorzitter Maike bedankt voor zijn/ haar bijdrage aan een fijn  seizoen en dirigent Jannie en toetsenist Geeske werden in de bloemetjes gezet:

IMG_1910

15 mei 2016

De Karmel1Op zondag 15 mei hebben we heerlijk gezongen in De Karmel2De Karmel bij de Pinksterdienst van de Protestantse Gemeente van Woudsend. Naast ons eigen repertoire zongen we ook een aantal liederen met de gemeente. Het voelde niet als een optreden omdat we één geheel vormden met de dominee, lectoren, organist en kinderen, die net als ons, hun medewerking verleenden aan deze mooie Pinksterdienst. Uit ons eigen repertoire zongen we:  Look for a new beginning, A glad alleluia, Take these wings, Mighty Spirit, Vuur van de Enige en Ev’ry time I feel the Spirit. Bij dit laatste lied zong Jentsje de solopartij waarvoor hij zelf Friese teksten had geschreven.  De akoestiek in De Karmel was fantastisch! Een fijne ruimte om te zingen!

 

17 april 2016

geeft 1

Op zondagmiddag 17 april om 16.00 uur ging eindelijk onze themaviering Geef(t) mij vleugels ‘in première.’ (laatste uitvoering)

Na  20 koorrepetities op heel veel verschillende locaties (van Nijland tot Stiens en van Sint Johannesga tot Nijemirdum) begonnen we vol goede moed aan onze première.

We probeerden ons van onze beste kant laten zien, maar toch presteerden enkele koorleden het om weer ‘te laat’ te komen en ging Geeskes mobiel af tijdens de viering  in de Martinikerk van Koudum.

Viskom

Dr. Jans snor Snorwiebelde gevaarlijk heen en weer tijdens zijn opbeurend woordje en ….viel.  Maar niet getreurd: je pakt zo’n ding gewoon van de grond en duwtSnor2 hem onder je neus, toch dr.Jan?Snor3 En weet je wat het mooie is: dit alles gaf goudvis Goldie de moed om terug te keren bij mevrouw Jansen!

Kei

zeilbootWe ‘zeilden op een goede wind’ door de viering met behulp van de 10 woorden als ons kompas. Ook verplaatsten we nog een ‘steen in een rivier’ en zongen als Afrikaanse zangers ‘Molweni’.  Tot slot steunden we elkaar door een ‘hand op de schouder’ en vonden nog een Kompas‘musje op de grond.’  Mus

Maar uiteindelijk konden we concluderen dat het doel van ons bestaan is: dat we er zijn en dat de hoofdopdracht die we hebben is: er te zijn voor elkaar en dan zal God er altijd zijn.

Er was een volledig gevulde Martinikerk voor ons gekomen, maar niet alleen voor ons…..
Het doel van deze middag was om een goed gevulde rugzak over te kunnen dragen aan een goed doel: de kankerbestrijding en dat is met een opbrengst van meer dan € 900,=  goed geslaagd!!

Kijk en luister naar enige korte impressies van:
“The Circle of Life”

“Zeilen op de wind”

“Take these wings”

 

24 januari 2016

20160124_194746

 

Op zondagavond 24 januari mochten we onze themaviering Geef(t) mij vleugels uitvoeren op de Sing-in avond van de PKN-gemeente van Stiens.
Het zong erg fijn in “De Hege Stins”.

 

20160124_193437_resizedDe Gaasterlandse koorleden kwamen weer eens te laat (verdwaald op de nieuwe wegen rondom Leeuwarden?), Geeske haar telefoon ging af tijdens de repetitie (ze moet extra werken van de baas) en mevrouw Jansen kreeg deze keer het advies van dr. Jan om zich bij shantykoor ‘Bluswater’ aan te sluiten tegen de eenzaamheid.

20160124_193927_resizedEr was goede interactie met de aanwezige mensen:
wij genoten van hen en zij van ons.

20160124_195320_resized

Na afloop werden we nogmaals goed verzorgd met koffie en thee.
Het was een fijne avond; we waren pas rond 22 uur weer terug in Koudum.20160124_191316_resized

20160124-P1050037-dhs-majim

Eén van de aanwezige mensen, Wiep Koehoorn, maakte foto’s voor zijn weblog. Door op de onderstaande link te klikken kun je lezen wat hij heeft gezien:

http://wiepkoehoorn.blogspot.nl/2016/01/geeft-mij-vleugels.html

 

19 en 20 december 2015

Nijlibben 19-12-15

Op zaterdagavond 19 december mochten we meewerken aan het kerstconcert van fanfare Nij Libben in de Martininkerk in Koudum. De kerk Kerstklokkenzat nagenoeg vol en de sfeer was goed. Heel speciaal was het optreden van Marije en Jetze Siemonsma op dwarsfluit en harp. Kortom: een erg geslaagd concert!

Kijk en luister naar een korte impressie:
“Walking in the air”

En op zondagmiddag 20 december zagen we elkaar al weer, maar nu bij het jaarlijkse kerstconcert in de Sint Gertrudiskerk in Workum. Hier deden verder aan mee: het koor ‘Nijefurd Sjongt, fanfare Studio uit It Heidenskip en de solisten Inkje Bakker en Jilke Douma.

Dirigent1

Omdat Jannie wegens familieomstandigheden af moest zeggen, heeft Harm van Zuiden ons gedirigeerd bij de kerstconcerten. De laatste 2 repetities vonden al onder zijn leiding plaats en daardoor werden we eens op een andere manier aan het zingen gebracht. Dit was best leuk en inspirerend. Vanaf deze plaats willen we Harm nogmaals bedanken voor zijn inzet om toch mee te kunnen doen aan de kerstconcerten!

Dwarsfluit

Ook Marije Siemonsma willen we bedanken voor haar prachtige dwarsfluitspel bij onze kerstconcerten. Ze maakte een aantal liederen nóg specialer!

 

15 november 2015

Op zondagmorgen 15 november zijn we voor de 19e keer met onze themaviering Geef(t) mij vleugels op pad gegaan naar de Johannes de Doper Kerk in Hommerts. Deze dienst was georganiseerd door de PKN P1010321gemeente van Jutrijp – Hommerts. Er waren ruim 100 mensen aanwezig, waaronder ook een groep mensen uit Gaastmeer die besloten hadden om met z’n allen naar Hommerts te komen!
Voorzitter Maike benoemde de keuzes die je elke dag moet maken, waaronder ook de keus: wat doe je wel/niet voor de huidige vluchtelingen uit Syrië.                                                                                                                   P1010318

Doede vroeg aan de kerkgangers of ze wilden weten hoe hun leven zou verlopen en Jelly zag in dat je niet altijd de gevolgen van je keus kunt overzien. Ook gaf dr. Jan aan mevrouw Jansen een goede raad.
De sfeer was goed, want tijdens het Afrikaanse lied Molweni stond de koffieschenkster achterin de kerk te dansen! Kortom: zowel de gemeenteleden als de koorleden hebben een goed gevoel overgehouden aan deze ochtend.

1 november 2015

IMG_1449Op zondagmorgen 1 november gingen we ’s ochtends om 7:30 uur op pad door de mist naar de Hervormde kerk van Gerkesklooster. We werden warm ontvangen en hebben heerlijk gezongen.
Na afloop van de Oogstdienst ontving iedereen een appel met daaraan de tekst: Fijn dat u bij ons was

Dominee Gaele Postma mailde ons ’s middags al:
Hartelijk dank nogmaals voor jullie komen naar het verre Gerkesklooster!! Ondanks de mist! Ik wil jullie laten weten dat ik heel veel zeer positieve reacties heb vernomen over jullie medewerking aan onze Oogstdienst!
Zelf heb ik er eveneens zeer van genoten. We vormden samen één gemeente in Zijn Naam. We gaan in vertrouwen verder.
‘Waar twee of drie in Zijn Naam bijeen zijn, is Hij in hun midden als bron van leven!’
Wens jullie het allerbeste voor jullie Sjonggroep.
Zingen is dubbel bidden!

26 september 2015

Op zaterdagavond 26 september hebben we van ons laten horen bij de opening van het nieuwe podium op het CentriumFrieslandplein in Koudum. Het was een muzikaal gebeuren met o.a. ook optredens van Lady’s Hardware, fanfare Nij Libben, Kinderkoor Kokiko, Bruno Rummler , dancegroep Oeverzwaluwen en met de bands 2Stroke en Cajun Beano.

DSC08249

Het was heerlijk stil najaarsweer, waardoor er veel mensen aanwezig waren op het plein. Iedereen genoot IMG_7577van het gevarieerde programma en het was dan ook gezellig tot in de late uurtjes.

 

20 september 2015

Op zondag 20 septemberFoto1_ 20-9-15 hebben we Geef(t) mij vleugelsuitgevoerd op Landgoed Hizzard in Lollum. We zongen bij de startzondag van de PKN-gemeente van Lollum – Waaksens voor mensen die aan tafels met banken naar ons zaten te luisteren. Het was nieuw voor ons om de akoestiek te ervaren op de ‘skuorreed’ van een boerderij onder een dak dat van binnen met riet was bestopt.
Foto5_20-9-15

2 september 2015

Op woensdag 2 september zijn we weer begonnen met de EERSTE REPETITIE.
Na het inzingen begonnen we meteen met een aantal popnummers door te nemen, want op 26 september zullen we deze uitvoeren.
Ook zijn er in de vakantie nogal wat nieuwe aanvragen binnengekomen, die we met elkaar besproken hebben. Kijk maar op de agenda.

29 augustus 2015

Op zaterdagavond 29 augustus zijn we het nieuwe seizoen begonnen met een STARTAVOND. We deden levend ganzenbord met erg leuke opdrachten, zoals vissen en spijkerbroek hangen. Ook hebben genoten van de Amerikaanse picknick waarvoor elk koorlid iets mee moest nemen. Het was mooi weer en iedereen heeft lekker bijgepraat.

27 mei 2015

Op woensdag 27 mei sloten we het seizoen af met een bijzondere kooravond. Nietsvermoedend kwam iedereen met zijn/haar koormap naar de repetitie en hoorde al ‘happy’ muziek uit de repeteerzaal komen…………..stond onze Douwe daar met zijn bandgenoten van Happy Hour te spelen!!

Zo’n 10 bekende liederen hebben we met hen samen gezongen: van ‘Imagine’ tot ‘Hey Jude’ en van ‘Stand by me’ en ‘Dust in the wind’ tot California Dreaming’. Maar de toppers waren liederen die we nog kenden van ons 25 jarig jubileum: ‘A little help from my friends’ , ‘Listen to the music’, ‘Elvis Presley sellection’ en ‘I’ve got the music in me’.

KnapzakjeAansluitend heeft Maike iedereen bedankt voor zijn / haar inzet in het afgelopen seizoen: we zijn 13 keer weggeweest met elkaar en we hebben een bewogen seizoen achter de rug met veel lief en leed.

27-5-2015_1
Sommige mensen werden met een attentie nog eens extra bedankt voor hun inzet, want zonder muzikanten, dirigent en opbouwers zouden we niet zo’n fijn seizoen hebben gehad.
Na een kleine pauze ging de avond verder met muziek van Happy Hour. Er kon worden gedanst, maar ook genoten worden van een hapje en een drankje.

 

24 mei 2015

Op 24 mei hebben we meegewerkt aan de pinksterdienst in de Martinikerk van Koudum. Als eerste lied zongen we: ‘A glad Alleluia (Cantemos Alleluia)’, een lied dat we met veel ‘spirit’ zongen. De kracht van de geest bezongen we in het lied: ‘A mighty spirit’. Koudum 24-5-2015_2Tijdens de dienst werden er 4 ambtsdragers bedankt en 4 nieuwe mensen bevestigd. Als ambtsdragers heb je een taak om er te zijn voor de kerk en de mensen. Hiervan zong Majim in het lied: ‘I’ll be there’ van de Jackson 5. Tot slot zongen we ‘De zee’ van Trijntje Oosterhuis. We voerden dit lied voor het eerst uit en dit ging erg goed: we ontvingen er na afloop positieve reacties over. Tijdens het verlaten van de kerk zongen we: ‘Look for a new beginning’

 

 

17 mei 2015

Workum 17-5-15_9Op 17 mei mochten we onze themaviering ‘Geef(t) mij vleugels’ uitvoeren in de Sint Gertrudiskerk te Workum. Deze dienst was door de protestantse gemeenten van Workum en It Heidenskip  georganiseerd en er waren veel belangstellenden gekomen. De Sint Getrudiskerk heeft een enorme akoestiek, waardoor onze technicus, Bennie,  alle zeilen bij moest zetten om alles goed verstaanbaar te maken. Dat niet alles even goed te verstaan was, deed geen afbreuk aan de waardering die we na afloop kregen van de aanwezige mensen: een staande ovatie. Onder het genot van een kopje koffie werd er fijn nagepraat over de viering door koorleden met de mensen: ook hier vertelden mensen dat ze geraakt waren door  liederen en teksten uit onze viering.


Workum Bruist 26 april 2015

Op 26 april mochten we zingen in de tentdienst bij:   Er waren bijna 500 volwassenen en kinderen aanwezig van alle kerken uit Workum. Brassband Cresendo begeleidde de samenzang. Omdat het thema ‘beestachtig’ was hadden we ons repertoire nagezocht op dieren en de schepping. We zongen: Look at the World/ Zou God dan werkelijk bestaan?/ Take these wings /The Lion sleeps tonight. De mannen maakten bij dit laatste lied allerlei ‘jungle geluiden’ om de sfeer te verhogen wat zowel de mensen als onszelf veel plezier gaf. De mensen begonnen spontaan mee te klappen en te zingen! Workum Tent


12 april 2015Geeft mij vleugels folder

Op 12 april mochten we onze themaviering ‘Geef(t) mij vleugels’ uitvoeren in de Johannestsjerke in Sintjohannesga.
Twee dagen erna ontvingen we een mail van één van de jeugdouderlingen: “Nogmaals hartelijk dank voor jullie mooie en complete dienst en de goede samenwerking, we zijn nog steeds een beetje aan het nagenieten. De reacties van gemeenteleden bij het verlaten van de kerk waren positief. Zoals al gezegd waren de muziek en de inhoud erg mooi maar ook jullie blijde en relaxte  uitstraling zorgde voor een leuk ongedwongen sfeer. Tige tank en woensdag maar weer veel plezier bij de koorrepetitie, dit namens de complete jeugdraad.
Ook wij zelf hebben erg genoten van dit optreden!!

 

 


22 maart 2015

20150322_091147Op 22 maart hebben we gezongen bij een bijzondere woord- en communieviering in het kader van het 100-jarig bestaan van de H.Odulphuskerk in Bakhuizen met als thema: vrucht dragen We zongen : Dit is een morgen als ooit de eerste / Geniet van het goede /A glad alleluia (cantemos alleluia)/ Look for a new beginning / You raise me up / A blessing / You never let go De gezongen liederen galmden zo de ruimte in. Een hele ervaring om in zo’n prachtige en akoestische ruimte te mogen zingen!

 

 


15 februari 2015

Op 15 februari  hebben we een gezellige middag beleefd in woonzorgcentrum  De Finke in Koudum: we mochten daar een zondagmiddagconcert verzorgen.DSC07909 Tiny vertelde tussen de liederen door iets over ons koor en over de te zingen liederen. Sommige mensen zongen/neuriënden de liederen mee, zoals:

 • ‘As in freon’
 • ‘Ik zou wel eens willen weten’
 • ‘Wêr sjoch’jo sa’n romte’
 • En er werd genoten van de jungle-achtige sfeer bij het lied:
 • ’The lion sleeps tonight’ door zowel de luisteraars als de zangers!
 • Tot slot ‘dubadapda-den’ we al swingend de aftocht.

Een middag die we graag nog eens willen verzorgen!!  (kijk bij foto’s)


21 december 2014

Op zondagavond 21 december jl. mochten we een gastoptreden verzorgen bij het kerstconcert van Chr. Muziekvereniging Melodia uit Wijckel. Het optreden vond plaats in De Grutte Tsjerke van Sloten: wat een fijne ruimte om te zingen!
MajimmekeWe zongen zelf zeven liederen en nog drie gezamenlijk met Melodia. Met de nummers ‘First Nowell’ en ‘An Englisch Christmas’ werd de kerstsfeer opgeroepen, omdat dit bijna voor iedereen bekende kerstmelodieën zijn. Corrie Stoker vertolkte de rol van Maria in het prachtig ingetogen gezongen ‘Jesus little baby Jesus’. Ons ‘Majimmeke’ (zie foto) begeleidde ons bij het zingen van het vrolijke lied: Kings of Orient. Bij dit lied vertolkten  Eling Hoekema, Hans Westendorp en Gatze  Bokma de solopartijen van de drie koningen.
Ook het korps speelde bekende en minder bekende kerstmelodieën o.l.v. Sjoerd de Boer. Een knappe prestatie, want hij verving de vaste dirigent die ziek is. Verder werd er door koor en fanfare samen gemusiceerd, nl.: ‘Koraal Crimson Tide’, ‘Show me’ en ‘When Jesus was born’ Het blijft altijd spannend of de balans goed zal zijn, maar vanuit het publiek werd er positief gereageerd: een daverend applaus viel ons  en Melodia ten deel!!


16 november 2014DSC07538

Op zondag 16 november jl. zijn we  met onze themaviering ‘Geef(t) mij vleugels’ naar de  Johanneskerk in Oosthem geweest.  Dit was een dienst die georganiseerd werd door de zendingscommissie van de PKN-kerken van Oosthem, Folsgare en Abbega.
Anneke de Jager was onze nieuwste beppe en Geeske werd al wéér gebeld tijdens de repetitie…..!!
Na afloop kregen we een staande ovatie.
We hebben weer veel positieve reacties gehad van onze toehoorders.
Ook zelf vinden we het nog steeds fijn om ‘Geef(t) mij vleugels’ uit te voeren, ook al was het onze 14de keer.


9 november 2014

Op zondag 9 november verleenden we onze medewerking aan een Open Deur Dienst in De Klink in Koudum. We zongen niet alleen onze eigen liederen, maar samen met onze toetsenist Geeske mochten we ook de samenzang begeleiden. Er was een goede samenwerking tussen ds. Tieneke van Lindenhuizen uit Gaastmeer en Majim, want ook tussendoor mochten we zingen. Bij de voorbeden zongen we een acclamatie en ook het Onze Vader uit het nieuwe liedboek hebben we gezongen met de mensen. De dominee was zo enthousiast over ons koor dat ze ook even bij ons aansloot en meezong: heel bijzonder. Bij het uitgaan zongen we een vredeslied in verschillende talen: Vrede voor jou. Kortom: het was fijn om als koor eens echt mee-te-werken aan een dienst.


19 oktober 2014

OppenhuizenOp zondag 19 oktober jl. zijn we  met onze themaviering Geef(t) mij vleugels’ naar de  Johanneskerk in Oppenhuizen geweest.  Dit was een dienst die georganiseerd werd door de evangelisatiecommissie van de PKN-kerken van Oppenhuizen en Uitwellingerga.
Geeske mocht deze keer gebeld worden door haar baas en Hans was wederom onze dokter.
Na afloop hebben we weer veel positieve reactie gehad van onze toehoorders  en ook zelf vonden we het fijn om ‘Geef(t) mij vleugels’ uit te voeren. Voor foto’s kun  je kijken op: Opendeurdienst 19 oktober 2014


15 oktober 2014

Waar normaal de woensdagavond een repetitieavond voor ons koor is, was dat op 15 oktober een keer anders: we voerden onze themaviering Geef(t) mij vleugels’ uit voor vrouwenvereniging ‘Passage’ in De Kaap te Stavoren. Het was een bijzondere avond en elk koorlid kreeg een bedankje mee dat de vrouwen zelf voor ons gemaakt hadden. Dit werd door ons erg gewaardeerd!


De Hoekstien Witmarsum5 oktober 2014

Op zondag 5 oktober waren we in De Hoekstien te Witmarsum met onze themaviering Geef(t) mij vleugels’ Het was onze 11e uitvoering en we kunnen de teksten inmiddels dromen.
Maar het verveelt niet. We merkten ook deze keer weer dat zowel de liedteksten en de gesproken teksten met daarbij de beelden op het scherm de mensen aanspraken: het blijft fijn om te merken dat onze boodschap overkomt bij de mensen.


14 september 2014Molweni

Op zondag 14 september jl. zijn we  met onze  themaviering Geef(t) mij vleugels’ naar de  Skeakel in Oudega (DFM) geweest.  Dit was ter gelegenheid van de startzondag van de PKN-kerken van Harich, Elahuizen en Oudega.
Deze keer mocht Geeske gebeld worden door haar baas en was Jos onze dokter.
Na afloop hebben we met onze toehoorders een kopje koffie gedronken en het napraten over de inhoud was erg fijn.